LKS se zahvalila narodu Japana na pomoći zdravstvenom sistemu Srbije

    LKS se zahvalila narodu Japana na pomoći zdravstvenom sistemu Srbije

    Lekarska komora Srbije poslala je zvaničnu zahvalnicu Nj.E.G. Đuićiju Takahari, ambasadoru Japana u Republici Srbiji zbog vredne opreme koju je Vlada Japana donirala zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

    Vlada Japana donirala je opremu vrednu oko 100 miliona dinara za sedam zdravstvenih ustanova u Srbiji. Oprema je donirana Kliničko – bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ u Beogradu, Kliničko-bolničkom centru Niš, kao i opštim bolnicama u Šapcu, Smederevu, Aranđelovcu, Ćupriji i Kruševcu. Donacija je podrška zdravstvenoj zaštiti nakon poplava koje su pogodile zemlju 2014. godine, a u sedam zdravstvenih ustanova donirana su dva endoksopa, digitalni rengen i pet ultrazvučnih aparata japanske proizvodnje.

    „Zahvaljujemo se narodu Japana koji je izdvojio sredstva i donirao vrednu opremu zdravstvenim ustanovama u Srbiji, što predstavlja gest uzajamne saradnje i izraz prijateljstva naroda Srbije i Japana. Ovakva investicija u zdravstvene kapacitete će poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga i unaprediti zdravstveni sistem Republike Srbije, lekarima olakšati rad, a pacijentima učiniti dostupnijom i kvalitetnijom zdravstvenu zaštitu“, navodi se u zahvalnici koju je Lekarska komora Srbije uputila japanskom ambasadoru.

    Izvor: Lekarska komora Srbije