Svečano otvorena Skupština UEMO u Beogradu

  Svečano otvorena Skupština UEMO u Beogradu

  Na svečanom otvaranju govorili su dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije, prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, prof. dr Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Dragan Đorđević, predsednik Posebnog odbora za javno zdravlje i primarnu zaštitu Lekarske komore Srbije, prim. dr Nevenka Dimitrijević, predsednica Sekcije opšte medicine Srpskog lekarskog društva, dr Branka Lazić, delegat Lekarske komore Srbije u UEMO-u, kao i dr Ivana Silva, predstavnica Evropske agencije za lekove.

  Dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije pozdravio je skup u ime 30.000 lekara okupljenih u Lekarskoj komori Srbije i rekao da je za Lekarsku komoru Srbije velika privilegija što je dobila priliku da organizuje ovaj značajan skup i istakao da je veliki optimista kad je pitanju budućnost opšte medicine i primarne zdravstvene zaštite u Srbiji.

  “Optimista sam zato što su se danas u Beogradu okupili lekari opšte prakse i porodični lekara iz gotovo cele Evrope iz čijeg iskustva možemo mnogo da naučimo ali i zato što su danas sa nama predstavnici najvažnijih institucija za zdravstvenu zaštitu u Srbiji, što govori da postoji značajna saradnja između svih nas“, rekao je dr Dinić.

  Detaljni možete pročitati OVDE.

  Izvor: Lekarska komora Srbije