Obaveštenje za javnost o suplementu „SENSAMAX capsules“

    Obaveštenje za javnost o suplementu „SENSAMAX capsules“

    Odeljenje za sanitarnu inspekciju, Sektor za inspekcijske poslove izdalo je saopštenje za javnost u skladu sa članom 9. Zakona o bezbednosti hrane („Sl. glasnik RS“, br. 41/2009), da postoji rizik po zdravlje ljudi jer dodatak ishrani – suplement SENSAMAX capsules, nepoznatog proizvođača, Batch/lot no: 160103, Expiry date: 02/01/2019, obeležen na engleskom jeziku, sadrži nedeklarisanu aktivnu farmaceutsku supstancu – Sildenafil.

    Odeljenje za inspekciju za lekove i medicinska sredstva i psihoaktivne kontrolisane supstance i prekursore, prosledilo informaciju primljenu Sistemom brzog informisanja od španske Agencije za lekove i medicinska sredstva, na osnovu izvršene kontrole kvaliteta konstatovano je da navedeni suplement sadrži nedeklarisanu aktivnu farmaceutsku supstancu – Sildenafil.

    Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obaveštava javnost da navedeni dodatak ishrani – suplement SENSAMAX capsules nije upisan u bazu podataka i ne nalazi se legalno na tržištu naše zemlje, preporuka je da ga potrošači ne nabavljaju putem interneta.

    Izvor: Ministarstvo zdravlja