Svečano obeležena slava Lekarske komore Srbije u Novom Sadu

  Svečano obeležena slava Lekarske komore Srbije u Novom Sadu

  Slava Lekarske komore Srbije, Sveti vrači Kozma i Damjan, svečano je obeležena u utorak, 14. novembra u prostorijama Regionalne lekarske komore Vojvodine u Novom Sadu.

  Domaćini skupa bili su dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije i dr Tomislav Stantić, predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine.

  Svečanosti su prisustvovali dr Milan Simić, predsednik Upravnog odbora LKS, dr Jadranka Ravić, predsednica Skupštine LKS, predstavnici svih regionalnih lekarskih komora, predstavnici državnih institucija, kao i brojni ugledni članovi i prijatelji Lekarske komore Srbije iz zemlje i regiona.

  „Svi treba da se trudimo da među sobom gajimo jedinstvo koje danas ovde pokazujemo, da to jedinstvo širimo i među našim kolegama i da razvijamo odnose koje je još Hipokrat zapisao. Naravno, ne smemo zaboraviti ni na sveti odnos između lekara i pacijenata jer današnji dan je upravo i specifičan po tome što ga slavimo i mi koji lečimo i oni koji primaju našu lekarsku negu i pomoć“, rekao je dr Dinić.

  Lekarska komora Srbije od 2007. godine tradicionalno, obredom sečenja slavskog kolača, obeležava 14. novembar, Dan svetih vrači, Svetog Kozme i Damjana, zaštitnika lekara po pravoslavnoj veri.

  Sledeće, 2018. godine, domaćin slave Lekarske komore Srbije biće Regionalna lekarska komora za zapadnu i centralnu Srbiju sa sedištem u Kragujevcu.

  Izvor: LKS