Stručnjaci iz inostranstva leče pacijente u Srbiji po trošku RFZO

  Stručnjaci iz inostranstva leče pacijente u Srbiji po trošku RFZO

  Na internet stranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje navodi se da ova ustanova nastavlja sa dobrom praksom, koja se odnosi na odobravanje finansiranja angažovanja inostranih zdravstvenih stručnjaka radi lečenja osiguranih lica u Republici Srbiji.

  Kako stoji u obaveštenju, u pitanju je prof. Nizam Mamode iz inostrane zdravstvene ustanove Guys Hospital, London, Velika Bitanija  i članovi njegovog medicinskog tima koji čine Dr Nicos Kessaris, takođe iz  Guys Hospital i Dr Jelene Stojanović iz Great Ormond Street Hospital, London, Velika Britanija, i angažovani su radi pomoći transplantacionom timu Centra za hemodijalizu i transplantaciju Univerzitetske dečje klinike iz Beograda prilikom obavljanja transplantacije bubrega sa živog srodnog donora u periodu od 31.10.2018. godine do 04.11.2018. godine.

  Procena Fonda je da bi troškovi ove intervencije u inostranstvu iznosili 150 000 EUR, dok su za troškove smeštaja puta  i licence za rad izdvojilo 1.401 EUR i  174.419 DIN.

  Po navodima Fonda, ovim dolaskom započinje saradnja sa dve najčuvenije bolnice koja obuhvata klinički i edukativni program  celog tima za transplantaciju bubrega primaoca telesne težine ispod 20 kg i laparaskopsku nefrektomiju donora.

  Detaljnije možete pročitaqti OVDE.

  Izvor: RFZO